Dirty Love wint Razzie slechtste film van 2005

LOS ANGELES, 6 maart. De Amerikaanse acteur Tom Cruise heeft zaterdag in Los Angeles een Golden Raspberry Razzie (Gouden Framboos) gekregen in de nieuw ingestelde categorie `het saaiste mikpunt voor tabloids`. De `Razzies` worden elk jaar aan de vooravond van de Oscar-uitreiking in Los Angeles uitgedeeld. Cruise, die onder meer speelt in War of the Worlds, kreeg de Razzie voor de manier waarop hij zijn verloofde Katie Holmes vorig jaar op de Eiffeltoren in Parijs ten huwelijk vroeg in het bijzijn van verslaggevers. Het aanzoek werd algemeen gezien als een publiciteitsstunt voor War of the Worlds en de film Batman Begins, waarin Holmes speelt. Nicole Kidman en Will Ferrell kregen beide een Razzie voor hun rollen in Bewitched. Playboy-model Jenny McCartney won vier Razzies voor Dirty Love, waarvoor ze ook het script schreef. Hiermee is Dirty Love de slechtse film van 2005 volgens de stichting die de Razzies uitreikt. Acteur Rob Schneider kreeg een Razzie voor zijn rol in het in Amsterdam spelende Deuce Bigalow: European Gigolo, terwijl Hayden Christensen er een won voor zijn rol in Star Wars Episode III.