Vuurwerk kerk Nazareth

Twee joodse vrouwen en een man hebben rellen veroorzaakt in Nazareth, nadat zij vuurwerk afstaken in de Basiliek van de Annunciatie. Het incident leidde tot paniek onder de bezoekers van de kerk.

Aanvankelijk renden de kerkgangers naar buiten, maar toen ze merkten dat er geen gevaar dreigde, probeerden ze de vuurwerkgooiers te lijf te gaan. De drie konden weinig anders dan zich in de kerk verschansen.

De politie had vervolgens grote moeite om de drie in veiligheid te brengen. Er werd traangas gebruikt om de demonstranten uiteen te drijven. Een ziekenwagen werd met stenen bekogeld toen die de kerk naderde. In de chaos raakten ten minste vijf politieagenten en twee demonstranten gewond.

Volgens de politie hadden de drie zich vermomd als christelijke pelgrims. De basiliek staat op de plaats waar volgens de christelijke traditie de engel Gabriël aan Maria de geboorte van Jezus aankondigde. Onduidelijk is wat het motief van de drie was. De actie leek gericht tegen christenen. Volgens een anonieme politiefunctionaris had een van de daders - die zijn meegenomen voor verhoor - een psychiatrisch verleden. (AP)