Televisie Overige films

The Saint (Phillip Noyce, 1997, VS). Moderne formulefilm van 70 miljoen dollar actualiseert de persoon van meesterdief Simon Templar, die het bekendst werd dankzij Roger Moore's tv-versie uit de jaren zestig. Titelrolspeler Val Kilmer beoogt zowel rijk te worden als de wereld te redden en put zich uit in malle vermommingen. Een logge, ongeïnspireerde en klunzige actiefilm zonder een greintje intelligentie of klasse. Veronica, 20.30-22.35u.

Anger Management (Peter Segal, 2003, VS). In uitgelaten komedie leert zakenman Adam Sandler van psychiater Jack Nicholson om te gaan met woede. Gastrol van John McEnroe. RTL5, 20.30-22.30u.

The Hand That Rocks the Cradle (Curtis Hanson, 1992, VS). Mechanische thriller appelleert aan basale instincten in de Amerikaanse gezinsmythologie. Kindermeisje Rebecca De Mornay terroriseert een gelukkig doorsneegezinnetje. Veronica, 22.35-0.40u.

Quand la mer monte (Yolande Moreau & Gilles Porte, 2004, Frankrijk). Yolande Moreau won vorig jaar een César als beste actrice voor haar rol in deze 'road movie' over groeiende verstandhouding tussen cabaretière en vrachtwagenchauffeur. TV5, 23.20-1.00u.

White Man's Burden (Desmond Nakano, 1995, VS). De vertrouwde rolverdeling tussen blank en zwart wordt consequent op zijn kop gezet in bescheiden speelfilmdebuut. Ontslagen fabrieksarbeider John Travolta belandt in de goot en kidnapt uit wanhoop de gepriviligeerde zwarte Harry Belafonte. BBC2, 1.05-2.30u.

The Return of Frank James (Fritz Lang, 1940, VS). Eerste western die Lang regisseerde is een vakkundig en sfeervol vervolg op Jesse James (Henry King, 1938). Henry Fonda prolongeert zijn rol van Frank James en wreekt als zodanig de lafhartige moord op zijn broer. Ook met Gene Tierney. Maandag, BBC2, 14.30-16.00u.