Televisie Film van de dag

The Breakfast Club. Schrijver/regisseur John Hughes was in de jaren tachtig de ongekroonde koning van de tienerfilm. Critici verweten hem een wat sentimentele blik op de adolescententijd, maar talloze tieners herkenden zich in o.a. Sixteen Candles, Pretty in Pink, en Ferris Bueller's Day Off . De meest succesvolle John Hughes film is The Breakfast Club die begint met het Simple Minds nummer Don't You (Forget about Me). Vijf tieners moeten op zaterdagmiddag nablijven en ontdekken dat ze, ondanks al hun verschillende achtergronden en temperamenten, veel emoties gemeen hebben. De roodharige Molly Ringwald (de prom queen) werd een ster door The Breakfast Club, en samen met Ally Sheedy (de goth), Emilio Estevez (de jock), Anthony Michael Hall (de nerd) en Judd Nelson (de rebel) maakte ze deel uit van de groep jonge acteurs die bekendheid kreeg als de 'Brat Pack'.

(John Hughes, 1985, VS), Veronica, 18.35-20.30u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg