Radio Voorkeur

De andere wereld. Onder de titel What about sex? wordt maandag en dinsdag in Utrecht een grote internationale conferentie gehouden over jongeren en seksualiteit. Voorafgaand aan de conferentie een reportage uit Bangladesh, het meest overbevolkte land ter wereld, over een voorlichtingsproject voor veilige seks. Radio 1, 7.05-8.00u.

De Oscarnacht. Niet live op televisie maar wel in een speciale uitzending over Los Angeles de 78ste uitreiking van de Oscars voor de films. Vanaf middernacht tot 1.30 uur praat Lex Bohlmeijer met producenten Hans de Weers (Antonia, 1995) en Hanneke Niens (De Tweeling, 2004) over hun Oscarervaringen. Vanaf 1.30 uur kijkt presentator Marc de Hond, samen met filmdeskundigen Robbert Blokland (ANP en Dagblad van het Noorden ) en Frans Wollrabe (van de Gaykrant), naar de uitreiking en doen live verslag van het spektakel in Los Angeles. Tevens is er contact met regisseur Hany Abu-Assad en producent Bero Beyer van kanshebber Paradise Now. Filmjournalist René Mioch is in Hollywood aanwezig en doet regelmatig verslag van de uitreiking. Radio 1, 0.04-6.00u.