Radio Voorkeur

Knetterende letteren. Discussie over bedrog in de literatuur en hoe ver mag een schrijver gaan met liegen en verzinnen in autobiografische werken als memoires en dagboeken. Dit naar aanleiding van de aangedikte memoires van de Amerikaanse ex-junkie James Frey. Verder Kees 't Hart over zijn nieuwe roman De krokodil van Manhattan en Herman Koch over de verhalenbundel Een wandelaar in de Alpenregen van de obscure Zwitserse auteur Franz Böni. 747AM, 14.02-15.00u.

Opium. Gesprek met pianiste en schrijfster Janine Hoekstein over derde roman Goldbergvariaties waarin een danseres in de ban raakt van de gelijknamige muziekstukken van J.S. Bach. Verder bariton Thomas Oliemans over de autobiografie Mijn stem van Thomas Quasthoff, de bariton die als softenon-kind werd geboren. Radio 1, 19.04-20.00u.

imek 's nachts. De nog steeds optredende 87-jarige gitarist Eddy Christiani kijkt terug op zijn carrière. Hij scoorde in de jaren veertig en vijftig talloze hits als liedjeszanger, maar voelt zich op de allereerste plaats gitarist. Radio 1, 0.04-1.00u.