Madame de Sade

Madame de Sade van Toneelgroep Amsterdam gaat over de vrouwen rondom markies De Sade die discussiëren over zijn perfide werk. De vrouwen worden gespeeld door mannen. Poolse regisseur Krzysztof Warlikowski bewerkte de tekst van de Japanner Yukio Mishima (1925-1970).**

Hoorn, 20/02/06. Krzysztof Warlikowski, regisseur van "Madame De Sade" bij de ToneelGroep Amsterdam. Foto Leo van Velzen/Nrc.Hb. Velzen, Leo van

'Het is boeiend om naar de acteurs in travestie te kijken. [...] Warlikowsky verleidt de kijker tot voyeurisme, daarin schuilt zijn tergende kwaliteit. Madame de Sade is als luisteren naar een trage melodie met af en toe een heftig akkoord. De akkoorden lijken te gaan over wat liefde is, en wat perversie. De melodie zou daarop het antwoord moeten geven, maar in de praktijk blijft het verhaal vrijblijvend.'Jowi Schmitz, 27 februari 2006

Tournee t/m 22 april. Inl www.toneelgroepamsterdam.nl.