Internet Voorkeur

Burger en overheid. Tien overheidsinstanties zijn genomineerd voor de WebWijzerAward, de stimuleringsprijs voor de elektronische overheid, die dit jaar voor de achtste keer wordt toegekend. De prijs is bestemd voor de organisatie die de BurgerServiceCode het beste toepast, een gedragscode voor de digitale relatie tussen burger en overheid.

De tien genomineerden zijn de gemeente Amsterdam (www.amsterdam.nl), de gemeente Den Haag (www.denhaag.nl), Eerste Hulp Bij Werk (www.ehbw.nl), de Eerste Kamer (www.eerstekamer.nl), de gemeente Enschede (www.enschede.nl), Europe Direct (europa.eu.int/europedirect), het Kadaster (www.kadaster.nl), de provincie Limburg (www.limburg.nl), de Sociale Verzekerings Bank (www.svb.nl) en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (www.minvws.nl).

De komende weken worden de tien genomineerden gepresenteerd op de website www.burger.overheid.nl/award en in het blad Binnenlands Bestuur. Bezoekers van de website en lezers van het blad kunnen stemmen en daarmee de jury adviseren bij het maken van de keuze.

www.burger.overheid.nl/award