Internet Voorkeur

Dikke kinderen. Veel jonge kinderen zijn te dik. Overgewicht begint al in de peuter- en kleuterleeftijd. De opvoedsite Ouders Online geeft praktische tips over gezond eten, bewegen en afvallen. www.ouders.nl/mgez2002-dik1.htm

De site Gezonde Basis uit 2002, die gemaakt is door de Nederlandse Vereniging van Diëtisten en het Nederlands Zuivelbureau, is nog steeds actueel. Ouders kunnen met de BMI-calculator uitrekenen of een kind een gezond gewicht of overgewicht heeft. Opvallend veel berichten van tienermeisjes met een normaal gewicht die zeggen zich te dik te voelen.

www.gezondebasis.nl

Het Voedingscentrum heeft op zijn site verschillende digitale brochures voor ouders, leraren en andere professionals over gezond eten voor kinderen. De site bevat ook adviezen voor leuke en calorie-arme traktaties.

www.voedingscentrum.nl

Op de site Beweegkriebels van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen zijn beweegspelletjes en -tips voor kinderen van 0 t/m 4 jaar te vinden.

www.beweegkriebels.nisb.nl