Easy Aloha`s

Als er gerechtigheid bestond in de popwereld, waren de Easy Aloha`s rijker en beroemder dan Wipneus & Pim. Als deejays in Hawaïshirts bedachten Gerard Janssen en Bas Albers het feestconcept van lollige plaatjesdraaiers die er een show van maken. Bovendien roeren de Easy Aloha`s zich als schrijver/columnisten en als actieve muzikanten, in samenwerking met geestverwanten Arling & Cameron of nu met hun eerste volwaardige album Cashmere Cat, dat rechtstreeks in het verlengde ligt van hun eerdere surf/exotica/slangenbezweerdersproject Spy-Fi met gitarist Phanton Frank Gerritsen. Laatstgenoemde is als multi-instrumentalist wederom prominent aanwezig op een album dat naast zwoele dameszang en kronkelende fluit- en saxsoli (van Boy Edgarprijswinnaar Benjamin Herman) de elektronica omarmt. De muziek nestelt zich comfortabel tussen oorstrelende lounge met een experimenteel randje en warmbloedige exotica in de geest van Martin Denny. `Easy` is nog steeds het sleutelwoord, maar Cashmere Cat ontsnapt verdienstelijk aan de gezellige lulligheid die aan `easy tune` kleefde.

JAN VOLLAARD

Lounge****

    • Jan Vollaard