Dieren

Soms zie je ergens een dier en je denkt: hoe ben jij hier nou terechtgekomen? We zijn dan wel in het zuiden van Europa, maar om dromedarissen tegen te komen moet je toch nog wat verder doorrijden, richting Arabische landen.

Het verhaal, zo is mij verteld, heeft met feesten en geschiedenis te maken.

Dieren kun je huren. Wilt u een olifant voor een feestje? Een kameel? Een koppel ganzen desnoods? Geen probleem, ook in Nederland niet. In Spanje zijn ze dol op feesten en in sommige streken vieren ze jaarlijks het einde van de moorse overheersing. Hele dorpen spelen dat na, waarbij de helft zich als moor verkleedt.

Om het realisme wat te verhogen lopen er dromedarissen tussen.

Een kilometer verderop stonden er nog meer, op ander stuk grond aan dezelfde doorgaande weg. Deze zwangere dame is apart gezet. Het dierenverhuurbedrijf heeft hier de kraamafdeling.