Celebration

Het trio Celebration, uit Brooklyn, New York, deelt de avontuurlijke geest met buurtgenoten TV On The Radio. Vandaar dat een van de leden van TVOTR de productie deed van het debuut van Celebration. En wellicht mede daardoor is deze titelloze cd een woest experiment dat meer en minder bekoort. Zangeres Katrina Ford kan krijsen als een boos varken, en combineert dat met lustig percussiespel. Echtgenoot/drummer David Bergander zingt frasen als `I still love you` alsof hij net hard zijn teen heeft gestoten (in `China`). De muziek die om de echtelieden heen spoelt - vooral verzorgd door moog-bassist, theremin-speler, accordeonist, pianist Sean Antanaitis - heeft een tegendraadse jazzy sfeer: soms hermetisch zompig, soms diep doorvoeld soulvol met mooie groove.

Het is de dwalende stem van Bergander die de beste nummers leidt. Dat zweverige geluid is de glazuur op de cake die we krijgen van Antanaitis en Ford, in uitblinkende liedjes als `Holiday` en `Ancient Animals`.

HESTER CARVALHO

POP***

    • Hester Carvalho