Anouar Brahem:

Eén van de paradepaardjes uit de stal van het klasse-label ECM is de Tunesische luitspeler Anouar Brahem. Op elke nieuwe plaat speelt hij weer met andere mensen en op Le Voyage de Sahar zijn dat de Franse musici Francois Couturier op piano en Jean-Louis Matinier op accordeon.

Met hen gaf hij vorig jaar in het Amsterdamse Tropentheater een concert dat zó op de plaat had gekund, zo gaaf was het.

`Gaaf` in de betekenis van zonder feilen en fouten, het samenspel was volmaakt en ongelooflijk beheerst. Zo beheerst zelfs dat je soms de neiging had om te roepen: “jongens, kom nu eens even los“. Voor de nieuwe cd Le Voyage de Sahargeldt dat ingehoudene ook, maar nu ervaar je dat eerder als een voordeel.

Wat een aansprekende en fraai gearrangeerde mélange van Arabisch en Europees klassiek! Wat een serene en troostrijke muziek voor canapé en hemelbed!

FRANS VAN LEEUWEN

FUSION****

    • Frans van Leeuwen