Televisie Voorkeur

ACTUALITEITEN

Stembus. Joost Karhof is vanavond in het Friese Poppenwier waar hij met CDA-wethouder Klaske van den Berg uit Boernsterhiem en de voorzitter van de landelijke vereniging kleine kernen Driek van de Vondervoort praat over het leven in een kleine dorpskern. Als namelijk de buurtwinkel sluit, de school te weinig leerlingen heeft en de dokter een dorp verderop woont, is het snel gedaan met de leefbaarheid in het dorp. Ned.1, 19.30-20.00u.

Onder anderen een portret van de voormalige leadzanger van Roxy Music, Bryan Ferry (foto) in het muziekprogramma Kings of glam. Ook met andere sterren uit de glamrocktijd zoals Noddy Holder, David Bowie, Elton John en Suzi Quatro. BBC1, 23.35-0.35u. Foto Lex van Rossen ROXY MUSIC, BRIAN FERRY T.A.V. KUNSTREDAKTIE FOTO LEX VAN ROSSEN ROSSEN, LEX VAN

Netwerk. Een portret van Rie Woning, lid van de gemeenteraad van Kampen voor de partij Verontruste Burgers. Zij is al meer dan 20 jaar politica, maar vooral activiste in hart en nieren en zet zich in voor de “gewone' mensen van Kampen. Verder een reportage over hoe gemakkelijk het is om alcohol te kopen als je nog geen 18 jaar bent. En aandacht voor de film Brokeback Mountain , over twee homoseksuele cowboys, die genomineerd is voor acht Oscars. Zondag worden de filmprijzen uitgereikt. Ned.1, 20.30-21.00u.

Nederland kiest. Rechtstreeks uit café Dudok in Den Haag een discussie tussen Femke Halsema (GroenLinks) en D66-minister Alexander Pechtold over de vraag welke partij nu de echte links liberale partij is. Ned.3, 22.20-23.05u.

documentaire

The fake football shirt sting. Reportage over de handel in valse voetbalshirts die de verkoop van officiële merken, zoals Umbro, ondermijnt. Umbro heeft George in dienst genomen, die undercover onderzoek doet en vervalsers opspoort. BBC2, 20.00-20.30u.

Around the world in 80 treasures. BBC-reisprogramma waarin presentator Dan Cruickshank van Mexico naar de Verenigde Staten reist. Vanavond gaat de reis van Mexico naar hét symbool van het “nieuwe continent', het Vrijheidsbeeld in New York. Via Palenque - de maya-stad in de jungle - en de reuzenbeelden van Tula komt Cruickshank in Mexico City waar hij de muurschilderingen van Diego Rivera bewondert. Later staan ook de rotswoningen van Mesa Verde en het elegante huis van Thomas Jefferson in Virginia op het programma. België 2 (Canvas), 21.30-22.30u.

Timewatch: Missing in action. Tussen 1961 en 1973 voerden de Amerikanen ruim een miljoen missies uit boven Vietnam. In deze periode verdwenen zo'n 1.300 Amerikaanse piloten. Nu, bijna 40 jaar later, probeert een Amerikaanse eenheid alle vermiste Amerikanen op te sporen en te identificeren. BBC2, 22.00-22.50u.

Addicted to death. Een huiveringwekkend profiel van dokter Harold Shipman, de Britse huisarts die een groot aantal moorden pleegde en lang ongemerkt z'n gang kon gaan. Discovery Channel, 1.00-2.00u.

praatprogramma

De wereld draait door. Gast is presentator Robert ten Brink van het quizprogramma Lotto Weekend Miljonairs dat overgegaan is van SBS6 naar RTL4. Verder Gijs Koning en Wendel Röntgen die in training zijn om met een zelfgemaakte roeiboot de Atlantische Oceaan over te steken. En Owen Schumacher en Paul Groot vertellen over hun programma Koefnoen dat zaterdag weer begint. Ned.3, 19.00-19.50u.

Barend & Van Dorp. Acteur Huub Stapel praat over zijn rol in het toneelstuk Mephisto. Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en campagneleider van de VVD Mark Rutte over de toespraken van VVD-prominent Hans Wiegel en Jozias van Aartsen op de bijeenkomst van vanavond in Groningen en de gemeenteraadsverkiezingen van dinsdag. Talpa, 23.00-24.00u.

informatief

Nieuwslicht. In deze aflevering van dit populair-wetenschappelijk programma aandacht voor slaapproblemen, pijn, stress en woede-uitbarstingen die allemaal met de zogenoemde neurofeedback-methode zouden kunnen worden verholpen. Psycholoog Erik van Beuningen demonstreert de methode op de presentator. Het carnaval is voorbij en onder de rivieren heeft men zich massaal ziek gemeld. Ook aandacht voor het gegeven dat de wereldbevolking deze week op 6,5 miljard is gekomen. Ned.3, 20.20-21.00u.

De tijd van je leven. Tweede deel van een serie waarin presentatrice Mirjam Bouwman het wel en wee volgt van de dak- en thuisloze bewoners van Pension Maaszicht in Rotterdam. Onder meer met Hanna, die Mirjam meeneemt naar de brug waaronder zij een tijd heeft gewoond. Ned.1, 22.25-22.55u.

sport

Finale Wereldbeker schaatsen Heerenveen. Live verslag van de finale van de Wereldbeker schaatsen in Heerenveen. De presentatie is in handen van Dione de Graaff. De analyse komt van Ria Visser. Ned.2, 17.30-21.05u.

Eredivisie live. Rechtstreeks verslag van de wedstrijd NEC tegen AZ. Commentaar komt van Wim Kieft. RTL5, 20.00-22.45u.

De wedstrijden: Eredivisie. Met nieuws uit de eredivisie voetbal en een samenvatting van de wedstrijd NEC tegen AZ. Talpa, 22.40-23.00u.

muziek

ZDF in concert - Robbie Williams in Berlin. Registratie van een concert in Berlijn van de Britse popzanger Robbie Williams. ZDF, 0.50-1.50u.