Russen rekenen op komst van Hiddink

Voor de Russische voetbalbond is het geen vraag meer of Guus Hiddink de nieuwe bondscoach van de nationale voetbalploeg wordt. Hij komt. Dat zegt de voorzitter van de Russische voetbalbond, Vitali Mutko.

Hiddink heeft contact gehad met de Russische voetbalbond over een baan als coach van de nationale ploeg. Dat bevestigde Cees van Nieuwenhuizen, zaakwaarnemer van de hoofdtrainer van PSV, gisteren. Hij voegde er wel aan toe dat er nog niets op papier staat of is getekend. Hiddink, tevens parttimetrainer van de Australische nationale ploeg, wilde niet reageren op de berichten dat hij na het WK met de Russen aan de slag zou gaan. Rusland heeft zich niet geplaatst voor het WK.

Bondsvoorzitter Mutko heeft de Russische selectie al laten weten dat Hiddink de nieuwe trainer wordt, zo meldde de Russische krant Sport-Express.

In januari zei Mutko dat voor het Russische voetbal een buitenlandse topcoach de enige resterende optie was geworden, omdat er in eigen land geen goede trainers meer zijn.

Hiddink is eerder sterk in verband gebracht met de baan van bondscoach van Engeland, nadat het ontslag van de Zweed Sven-Goran Eriksson, na het WK, bekend werd.