Meer sneeuw op komst

Een week geleden zullen maar weinigen hebben gedacht dat het er op 3 maart buiten ongeveer net zo zou uitzien als op 3 maart een jaar geleden, toen er op veel plaatsen 10 tot ruim 40 cm sneeuw was gevallen. Vanochtend werd de hoogste sneeuwdikte gemeld vanuit Hattemerbroek, ruim 30 cm, maar op veel meer plaatsen ontwaakte men met een totaal winters landschap. Vanavond en het komende weekeinde blijft het winters. Aanvankelijk zal het vooral in de zuidelijke helft van het land licht sneeuwen, maar vanuit het noorden gaat het opklaren. Bij weinig wind gaat het licht, en boven een sneeuwdekje matig vriezen, tot 7 graden onder nul. Morgen overdag schijnt de zon af en toe, maar geleidelijk gaan er opnieuw sneeuwbuien vallen, de meeste in de noordelijke helft van het land. Het kwik stijgt tot een paar graden boven nul. Na een nacht met opnieuw lichte, en lokaal matige vorst, zullen er zondag opnieuw sneeuwbuien vallen en zo krijgt de deels wegsmeltende sneeuw steeds weer opnieuw aanvulling.

Maandag verandert er weinig. Er vallen geregeld maartse buien met hagel en sneeuw, aan zee ook natte sneeuw en soms regen. Overdag wordt het wordt het rond 5 graden, 's nachts ligt het kwik landinwaarts iets onder nul. Dinsdag is een rustige en droge dag, waarna het woensdag opnieuw gaat sneeuwen. Later volgt er regen, als zachtere lucht opdringt. De lente is echter nog ver weg.