Internet Voorkeur

Jurken. Na de uitreiking van de Academy Awards zou het gesprek van de dag moeten gaan over de al dan niet onterechte en voorspelbare winnaars van de Oscar-prijzen. Toch blijft het ook interessant om de jurken van actrices te bekijken. Op de website www.gofugyourself.com kan gegrinnikt worden om de misplaatste creaties van de sterren op de rode loper. Fug betekent volgens het woordenboek van makers Heather en Jessica “frightfully ugly', afgrijselijk lelijk. Het “bitchy' duo neemt geen blad voor de mond om de modeblunders van de sterretjes in hilarische beschrijvingen af te kraken. “Jullie waren zelf zeker heel dik op school?“ reageert een anonieme bezoeker. Vaste slachtoffers van de “mean queens' zijn Paris Hilton, zangeressen Jessica Simpson, Britney Spears, Jennifer Lopez en Britse hertogin “Fergie'. Het venijnige commentaar op de onflatteuze “celeb'-foto's blijft onvertaalbaar geestig. Ook wereldberoemde sterren hebben wel eens hun dag niet. Bijna dezelfde namenparade trekt voorbij op www.awfulplasticsurgery.com, waarop foto's staan van sterren vóór en na hun cosmetische operaties. Ontluisterend zijn het onherkenbaar veranderde gelaat van Pamela Anderson, de opgezwollen lippen van Paris Hilton en de metamorfose van Christina Aguilera: meer dan schoonheidsfoutjes. www.awfulplasticsurgery.com; www.gofugyourself.com