India moet aan de Schotse whisky

India moet aan de Schotse whisky Bombay, 3 maart. Meesterdistillateur dr. Bill Lumsden spreekt bij de presentatie van Moët Hennessy Glenmorangie whisky en Ardbeg Single Malt whisky in Bombay, India. De Schotten brachten het distilleren van whisky naar India tijdens het Britse koloniale bewind. De Schotse whiskyindustrie heeft met een uitgebreide campagne haar zinnen gezet op de verovering van het land. Maar hoewel Schotland voor ruim 3,3 miljard euro whisky exporteert, wist het in 2004 amper 20 miljoen euro in India om te zetten. De whiskydistilleerders wijten dit geringe bedrag aan protectionistische belastingmaatregelen van India. De Schotten exporteerden voor 400 miljoen euro naar de Verenigde Staten. Foto AFP Master Distiller Dr. Bill Lumsden speaks during the release of Moet Hennessy Glenmorangie and Ardbeg Single Malt Whiskies in Mumbai, 27 February 2006. The Scottish industry, which brought whisky-making to India during British colonial rule, has already set out its stall and embarked on a vigorous sales campaign to India. While Scotch whisky exports stand at four billion US dollars a year, it was just 24 million dollars in 2004 for India compared with the US where it was 600 million US dollars, according to the SWA. AFP PHOTO/Sebastian D'SOUZA schotland, schotse kilt AFP