Elmar Kuiper

Elmar Kuiper (1969) is psychiatrisch verpleegkundige, beeldend kunstenaar en dichter. Hij debuteerde in 2004 met de Friese bundel Hertbyt. Vorige week verscheen de tweetalige bundel Roep de rottweiler op! Rop de rottweiler op!

Elmar Kuiper nodigt uit: Xavier Roelens.

“Een vitaal levensgevoel spreekt uit Roelens poëzie. Er waait een frisse wind door. Ratio en intuïtie sluiten een monsterverbond, zijn pennenvruchten hebben een krachtige, eigen smaak en zijn lastig te kwalificeren in termen als zoet, zuur of bitter. Hij vraagt (via zijn weblog) regelmatig om feedback, beschouwt zijn poëzie volgens mij als een levend organisme. Het is ronduit spannende en belangwekkende poëzie!“

Dit is deel 10 van de gedichtenestafette in het Cultureel Supplement. Elke week publiceert een dichter een nieuw gedicht en nodigt, met een korte motivatie, een collega uit voor de volgende week.