Televisie Overige films

Le silence (Orso Miret, 2004, Frankrijk). Drama over de gewetensnood van Mathieu Demy. Samen met zijn zwangere verloofde Natacha Régnier is hij even teruggekeerd naar zijn geboortegrond op Corsica. Dan is hij getuige van een moord. Wat te doen met enerzijds een modern geweten en anderzijds respect voor archaïsche gewoonten? TV5, 21.00-22.45u.

Madelief: Krassen in het tafelblad (Ineke Houtman, 1998, Nederland). In haar eerste speelfilm, na twee tv-series, is de aan Guus Kuijer ontleende titelheldin tien jaar. Ze leert na de dood van haar grootmoeder het platteland en opa (Rijk de Gooyer) pas goed kennen en daarmee een wereld die haar moeder altijd voor haar verborgen heeft gehouden, omdat ze er zelf niet gelukkig mee was. Speelfilmdebuut van latere regisseuse van Polleke en Stille nacht kent een spannend en gelaagd scenario en observeert helder en realistisch een uit verschilllende locaties samengesteld Hollands platteland. Morgen, Ned.3, 10.00-11.30u.