Televisie Film van de dag

Analyze That. Analyze That (2002) roept vooral herinneringen op aan Analyze This, de eerste film van Harold Ramis over een psychiater en een maffiabaas, die ook in die eerste film uit 1999 gespeeld werden door Billy Crystal en Robert De Niro.Misschien is de tweede film wel leuk als je de eerste niet gezien hebt, want ook al is het scenario van Analyze That veel minder dan dat van de tweede, het idee blijft leuk: een maffiabaas gaat in therapie. In de televisieserie The Soprano's wordt dit 'high concept' serieuzer en beter uitgewerkt. Maar daar mis je weer het gezicht van De Niro, die aanbiddelijk is als hij met een grap weet te scoren en aandoenlijk als dat maar niet lukt. Dat laatste gebeurt heel vaak. Toch kreeg De Niro de smaak van komedies en komediesequels te pakken, getuige Met the Parents en Meet the Fockers.

(Harold Ramis, 2002, VS), Net5, 20.30-22.25u.

Bianca Stigter

    • Bianca Stigter