Prenten Gouden Eeuw

Prenten Gouden Eeuw Fascinerende expositie over het alledaagse gebruik van prenten in de Gouden Eeuw. Men treft er een keuze aan van nieuwsprenten over oorlogen, natuurgeweld en aangespoelde zeemonsters, maar ook erotica, raadsels en spelletjes. Veel van deze etsen en gravures hebben gediend als versiering van muren en meubilair. De paradox is dat de oplage groot moet zijn geweest, maar dat er erg weinig van bewaard is gebleven. Prenten in de Gouden Eeuw. Van kunst tot kastpapier. Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam. T/m 19 maart.

Fascinerende expositie over het alledaagse gebruik van prenten in de Gouden Eeuw. Men treft er een keuze aan van nieuwsprenten over oorlogen, natuurgeweld en aangespoelde zeemonsters, maar ook erotica, raadsels en spelletjes. Veel van deze etsen en gravures hebben gediend als versiering van muren en meubilair. De paradox is dat de oplage groot moet zijn geweest, maar dat er erg weinig van bewaard is gebleven.

Prenten in de Gouden Eeuw. Van kunst tot kastpapier. Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam. T/m 19 maart.