Madame de Sade

Madame de Sade Madame de Sade van Toneelgroep Amsterdam gaat over de vrouwen rondom markies De Sade die discussiëren over zijn perfide boeken, verlangen, trouw en ontrouw. Alle vrouwenrollen worden gespeeld door mannen, behalve de dienstmeid. De Poolse regisseur Krzysztof Warlikowski bewerkte de tekst van de Japanner Yukio Mishima (1925-1970). Warlikowski's maakt voyeurs van de kijkers en het is een lust voor het oog om de mannen in travestie te zien spelen. Tournee t/m 22 april. Inl www.toneelgroepamsterdam.nl Foto Leo van Velzen Hoorn, 20/02/06. Beeld van de repetitie van "Madame de Sade" van Yulio Mishima bij de Toneelgroep Amsterdam. Onder regie van Krzysztof Warlikowski met o.a. Barry Atsma, Hugo Koolschijn, Marieke Heebink, Alvin Pulinckx, Leon Voorberg en Eelco Smits. Foto Leo van Velzen/Nrc.Hb. Velzen, Leo van

Madame de Sade van Toneelgroep Amsterdam gaat over de vrouwen rondom markies De Sade die discussiëren over zijn perfide boeken, verlangen, trouw en ontrouw. Alle vrouwenrollen worden gespeeld door mannen, behalve de dienstmeid. De Poolse regisseur Krzysztof Warlikowski bewerkte de tekst van de Japanner Yukio Mishima (1925-1970). Warlikowski's maakt voyeurs van de kijkers en het is een lust voor het oog om de mannen in travestie te zien spelen.

Tournee t/m 22 april. Inl www.toneelgroepamsterdam.nl