Loretta Lux

Loretta Lux Op de ruim vijftig foto's van de Duitse kunstenaar Loretta Lux (1969) in het Haagse Fotomuseum staan alleen kinderen. Lux maakt geen vrolijke portretten, de kinderen dragen ouwelijke kleding en ze poseren even stijfjes als Lux deed in haar vroegere zelfportretten. Lux groeide op in Oost-Duitsland en ervoer dat als een kil, totalitair regime, dat zelfs lieve meisjes vertelde stil te zijn, de regels te volgen. Daar gaat haar werk over: geen kind mogen zijn. Loretta Lux t/m 28 mei Fotomuseum Den Haag, Stadhouderslaan 43, Den Haag. Di-zo, 12-18u. Loretta Lux Sacha and Ruby, 2005, Ilfochrome, 51 x 71 cm. collection Gemeentemuseum Den Haag vermelden: © Loretta Lux, courtesy of Torch Gallery, Amsterdam and Yossi Milo Gallery, New York Lux, Loretta

Op de ruim vijftig foto's van de Duitse kunstenaar Loretta Lux (1969) in het Haagse Fotomuseum staan alleen kinderen. Lux maakt geen vrolijke portretten, de kinderen dragen ouwelijke kleding en ze poseren even stijfjes als Lux deed in haar vroegere zelfportretten. Lux groeide op in Oost-Duitsland en ervoer dat als een kil, totalitair regime, dat zelfs lieve meisjes vertelde stil te zijn, de regels te volgen. Daar gaat haar werk over: geen kind mogen zijn.

Loretta Lux t/m 28 mei Fotomuseum Den Haag, Stadhouderslaan 43, Den Haag. Di-zo, 12-18u.