Internet voorkeur

Nostalgie. Dertigers zijn nostalgisch. Op verjaardagsfeestjes wordt de een na de andere 'weetjenog' opgenoemd, 'toen we nog geen internet of mobiel hadden'. Liefst wordt daarbij veilige nineties-muziek gedraaid. Dat 'alles vroeger beter was' valt te betwisten als we luisteren naar de up-tempo synthesizer beats op de online radiozender van www.planet90.nl . Amateur deejays met kennelijke heimwee hebben een playlist gemaakt vol Dr Alban en Ace of Base. Verzoeknummers kunnen worden aangevraagd via het webformulier en elke avond is er gabberhouse, dance of nineties-rock. Wie een bredere indruk van de jaren '90 zoekt kan terecht op de homepage van een 24-jarige grafisch ontwerpster: op jaren90.wwzapper.com staan fotocollages per jaar gerangschikt. Ja, die clips van Aerosmith, de tekenfilmpjes van Beavis and Butthead, de start van RTL4, Jurassic Parc, leggings. Per jaar zijn categorieën als televisie, popjaar, clubclassics, film en modetrends aan te klikken. Onder 'overige dingen' staan reclameuitingen (oh, ja, Fido Dido) of pagina's uit roddelbladen zoals de breuk van popduo 2Unlimited. Sinds kort kan ook de 'internetgeneratie' op de pagina 'zeroties' haar nostalgie botvieren. De historie van breezers, de eerste Idols en eerste mp3-speler staan op zeros.wwzapper.com. www.planet90.nl; jaren90.wwzapper.com; zeros.wwzapper.com

Collage op de site van de jaren '90.