Good Night & Good Luck

Good Night & Good Luck Ed Murrow had halverwege de jaren '50 al begrepen waar het met dat nieuwe medium tv naartoe zou gaan. In een speech in 1958, hekelde de beroemde tv-presentator de kijkers als „rijk, vet, en zelfvoldaan” en met „een aangeboren allergie voor onplezierige of verwarrende informatie.” Met die speech opent en sluit Good Night, and Good Luck., de tweede film van George Clooney. Hij hanteert ogenschijnlijk de methode-Murrow: „just use the facts.” Met: David Strathairn, George Clooney, Robert Downey jr., Patricia Clarkson. In: 9 bioscopen. Actor David Strathairn portrays television journalist Edward R. Murrow in the drama film "Good Night, and Good Luck" in a scene from the film directed by George Clooney in this undated publicity photograph. Strathairn received a Screen Actors Guild nomination for Outstanding Actor in a Leading Role for the film, as nominations were announced at a news conference in West Hollywood January 5, 2006. The 12th Annual Screen Actors Guild Awards will be telecast from Los Angeles on January 29, 2006. BLACK AND WHITE ONLY NO SALES NO ARCHIVES REUTERS/Warner Independent Pictures/Handout REUTERS

Ed Murrow had halverwege de jaren '50 al begrepen waar het met dat nieuwe medium tv naartoe zou gaan. In een speech in 1958, hekelde de beroemde tv-presentator de kijkers als „rijk, vet, en zelfvoldaan” en met „een aangeboren allergie voor onplezierige of verwarrende informatie.” Met die speech opent en sluit Good Night, and Good Luck., de tweede film van George Clooney. Hij hanteert ogenschijnlijk de methode-Murrow: „just use the facts.”

Met: David Strathairn, George Clooney, Robert Downey jr., Patricia Clarkson. In: 9 bioscopen.