En verder

Rembrandt bij Christie’s Christie’s verkoopt in vijf veilingen delen uit de omvangrijke kunstcollectie van de vorig jaar overleden industrieel G.A.H. Buisman Jzn.. Hieronder zijn 55 etsen van Rembrandt die op 29 maart in Londen onder de hamer komen. Het veilinghuis stelt de etsen op 3, 4 en 5 maart tentoon op de Cornelis Schuytstraat (gratis entree). Uit dezelfde collectie veilt Christie’s Amsterdams en Europees porselein en zilver (mei). In november verkoopt Christie’s in New York Buismans verzameling Midden- en Zuid-Amerikaanse jade.

Christie's, Cornelis Schuytstraat, 57. 1071 JG Amsterdam. Inl 020- 575 52 62 & www.christies.com

Rozensnoeien Stadskwekerij Zaltbommel opent het tuinseizoen met de Themadagen Rozen snoeien op 3, 4, 10 en 11 maart. Er wordt gedemonstreerd hoe de diverse typen rozen het beste worden behandeld. Tijdens de Themadagen kunnen bezoekers elk heel uur tussen 11 en 15 uur terecht voor de demonstraties door Gerrit Vervoorn, eigenaar van de Stadskwekerij. Op deze kleinschalige kwekerij zijn tevens zo´n 200 verschillende, veelal geurende rozen te vinden.

Stadskwekerij Zaltbommel, Omhoeken 17. Zaltbommel. Inl 0418-51 35 80 & www.stadskwekerij.nl Parkeren: parkeerplaats Omhoeken. Deelname: gratis, vooraf aanmelden niet nodig.

Amsterdam op oude foto's Vroeger en nu is het thema van een stadswandeling op 5 maart (12u) in het voetspoor van Jacob Olie, Breitner en andere fotografen die de stad aan het einde van de 19de eeuw op de gevoelige plaat hebben vastgelegd. Uitgerust met een groot aantal reproducties van foto's op A3-formaat kunnen deelnemers zien hoe verschillend 'vroeger' en 'nu' zijn.

Beginpunt: Het beeldje van Anne Frank op de Westermarkt, aan de voet van de Westertoren. Duur: 1,5 uur. Prijs: €8 p.p. Res: 06-18257014 & info@amsterdamcitywalks.com

IJzertijdArcheoloog Peter van den Broeke verzorgt 5 maart (10u30) een lezing over de ijzertijd in Brabant en omstreken: IJzertijd aardewerk in Noord-Brabant van aanzet tot zoutpot.

Entree museum is inclusief deelname aan de lezing in de herberg Den Bonten Os. Historisch OpenluchtMuseum Eindhoven, Boutenslaan 161b. Inl 040-2522281 & www.historisch-openluchtmuseum-eindhoven.nl

Burgerschap Op 7 mrt (10-17u15) organiseert Stichting InterArt het symposium Nieuw Cultureel Burgerschap. Op de dag van de gemeenteraadsverkiezingen blikt InterArt vooruit naar toekomstig kunst- en cultuurbeleid. Sprekers: dr. Pieter Boele van Hensbroek, Charles Esche, Martin Berendse, Rachida Azough, dr. Bas Levering, architect Sjoerd Soeters, Chris Keulemans en Soheila Najand.

Arnhemse Schouwburg, Koningsplein 12. Res info@stichtinginterart.nl