De lijntrekkers van Lokomotiv

Ronaldo maakt een heel lullig doelpuntje, daarna stormen de Russen een helft lang en sneuvelen hun beste pogingen tegen lat, keeper en reclamebord. Brazilië oefende gisteravond zonder maillot in Moskou. We verliezen met 0-1, roepen jobanoe v rot en bljad nagoei, maar verlaten ijskoud en tevreden het stadion: vernederd zijn we niet. Met wat mazzel

voetgroot.jpg

Ronaldo maakt een heel lullig doelpuntje, daarna stormen de Russen een helft lang en sneuvelen hun beste pogingen tegen lat, keeper en reclamebord.
Brazilië oefende gisteravond zonder maillot in Moskou. We verliezen met 0-1, roepen jobanoe v rot en bljad nagoei, maar verlaten ijskoud en tevreden het stadion: vernederd zijn we niet. Met wat mazzel hadden we zelfs gewonnen! Maar ja, geluk, dat is meer iets voor Brazilianen.
Mijn collegae moesten erg lachen om wat u op de foto ziet. Het stadion van Lokomotiv Moskou is supermodern, maar in de rust stroomde een peleton oude mannetjes met emmertjes kalk het veld op om de lijnen handmatig bij te verven. So what? In westerse stadions hebben ze vast dure voertuigen bestuurd door mannen in oranje hesjes, maar is dat beter dan lijntrekkers met kwasten? Mij lijkt het hooguit duurder.
Dat herinnert me aan dat (apocrieve?) miljoenenproject van het Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA om een ballpoint te ontwikkelen die bij gewichtloosheid ook werkt. Het werd iets heel ingewikkelds met pompjes. De Russen waren niet onder de indruk. Zij gebruiken in de ruimte gewoon potloden.

    • Coen van Zwol