Alle onderdelen LVMH winstgevend

Parijs, 2 maart. Het Franse LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, `s werelds grootste fabrikant van luxegoederen zoals handtassen en champagne, heeft vorig jaar een nettowinst gemaakt van 1,44 miljard euro. Dat is 21 procent meer dan in het jaar daarvoor. De omzet steeg met 11 procent tot 13,9 miljard euro. Dat maakte de onderneming vandaag bekend. LVMH kon het afgelopen jaar profiteren van groei bij alle bedrijfsonderdelen. Bij de belangrijke modedivisie (met merken als Louis Vuitton en Donna Karan) ging de winst zonder bijzondere posten met 12 procent omhoog. Ook het onderdeel voor parfums en cosmetica (Guerlain, Christian Dior, Kenzo) boekte een winststijging van 15 procent. De drankendivisie (met onder meer Dom Pérignon en Moët & Chandon) maakte 7 procent meer winst.