Zaragoza pakt racistische fans aan

Madrid, 1 maart. De Spaanse voetbalclub Real Zaragoza zegt er alles aan te zullen doen de supporters die zondag Barcelona-aanvaller Samuel Eto`o racistisch hebben bejegend, op te sporen en te straffen. ”We roepen iedereen op, ook de politie, ons te helpen de boosdoeners te vinden. Als we hen weten te identificeren, zullen ze flink worden aangepakt”, liet de club gisteren weten. Alle goede bedoelingen van Zaragoza ten spijt, de Spaanse voetbalbond (RFEF) was van oordeel dat de club ook blaam trof. Ze legde gisteren een boete op van 9000 euro wegens de racistische spreekkoren. Deze tergden Eto`o zodanig dat hij het veld wilde verlaten. Pas nadat de scheidsrechter het duel tijdelijk had onderbroken, slaagde onder anderen trainer Frank Rijkaard er in zijn Kameroense spits over te halen toch door te gaan.