Winterse buien

Er viel vandaag heel wat sneeuw en die winterse neerslag zijn we voorlopig nog niet kwijt.

Het blijft de komende etmalen aan de koude kant, met overdag maximum temperaturen rond 4 graden en 's nachts vrijwel overal een aantal graden vorst.

De sneeuwbuien van vandaag werden aangevoerd vanaf de Noordzee en resulteerden her en der in een serieuze sneeuwlaag. De Noordzee blijft ook vanavond en vannacht het 'brongebied' voor buien, die vervolgens met behulp van de aanlandige wind over het land heen worden getrokken.

Vanavond sneeuwt het ten noorden van de grote rivieren fors door, vannacht lijkt de zuidelijke begrenzing van de neerslag ietwat noordelijker te liggen. De minimumtemperaturen variëren tussen +1 op de Waddenkust tot 4 à 5 in het zuidoosten.

Morgen zijn nog steeds winterse buien actief. Het zuiden lijkt echter grotendeels gevrijwaard te blijven van neerslag en daar schijnt regelmatig de zon. Tijdens buien is naast sneeuw, natte sneeuw en regen ook hagel mogelijk. Net als vandaag kunnen ook morgen de regionale verschillen erg groot zijn voor wat betreft hoeveelheden neerslag.

Vrijdag, zaterdag en zondag volharden de wisselvallige en winterse omstandigheden, zij het dat het aantal buien afneemt ten opzichte van vandaag en morgen. De zon laat zich niet onbetuigd en de middagtemperaturen zijn nog verre van lenteachtig.