Renner Wallaard overlijdt plots na training op baan

Noordeloos, 1 maart. Wielrenner Arno Wallaard is gisterenavond onverwachts overleden. De 26-jarige renner had getraind op de baan en was met enkele ploeggenoten per auto op weg naar zijn woonplaats Noordeloos. Tijdens de reis werd Wallaard plotseling onwel. Reanimatiepogingen waren vergeefs. Wallaard reed bij Skil-Shimano en zou dit seizoen zijn debuut bij de professionals maken. Hij werd in 2001 Nederlands kampioen bij de beloften, won in dat jaar Rundum Köln en zegevierde ook in onder meer etappes van Olympia's Tour en de Thüringen Rundfahrt. Wallaard incasseerde aan het begin van zijn eerste profseizoen een tegenvaller toen er een hernia werd geconstateerd. Daarvoor zou hij 10 maart een operatie ondergaan. Het team, sinds dit seizoen met ploegleider Rudie Kemna, had in de komende week geen wedstrijden gepland.