Radio Voorkeur

Kunststof. Gesprek met producent Joop van den Ende over onder andere zijn nieuwste productie, de musical Cabaret. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. In het eerste uur vertelt Joop Dekker over zijn Partij van Amsterdam en zijn reclamecampagne waar geen enkele politieke werving vanuit gaat. Verder Jan Wolkers over de indoctrinatie van het bijbelse woord door zijn vader. In het tweede uur een in memoriam over classicus, schrijver, essayist en filosoof Jan Pieter Guépin (1929-2006) die op 21 februari overleed. Met fragmenten uit zijn grote historische roman, die in april verschijnt: De drie bedriegers, Mozes, Jezus en Mohammed. Verder Christine Otten over het boek Een andere tongval van de Zuid-Afrikaanse schrijfster Antjie Krog en Volkskrant-journalist Menno Pot over zijn voetbalboek Vak 127 . 747AM, 20.02-23.00u.

Avondconcert. Rechtstreeks uit de Kleine Zaal van het Concertgebouw zingt de Nederlandse sopraan Cora Burggraaf liederen van Haydn, Debussy, Caplet, Berg, Orthel en Weill. Radio 4, 20.00-22.30u.