Onderzoeker criminele jeugdbendes naar Corgwell

Advies- en interim-managementkantoor Corgwell Human Capital Group heeft Michel Baas (33) benoemd in de directie. Hij is sinds drie jaar verantwoordelijk voor de ontwikkeling van interim-management voor de overheid. Baas deed na zijn studie rechten in Leiden onderzoek naar criminele jeugdbendes in Den Haag. Na zijn onderzoek stapte hij over naar de politie Leiden om daar veiligheidscoördinator te worden. Tijdens de IRT-affaire ging hij in Haarlem werken. ”Na de uitkomsten van de parlementaire enquêtecommissie die onder leiding stond van Maarten van Traa was het vertrouwen bij justitie in Haarlem volledig weg. Om dat te herstellen was het noodzakelijk om alle organisaties weer op één lijn te krijgen. Dat was echt een enorme klus”, zegt hij, terugkijkend op die hectische tijd. Corgwell verhuurt op projectbasis managers aan bedrijven en overheidsinstellingen. Volgens Baas is ”vooral de informatie-uitwisseling van groot belang bij het structureren van de bedrijfsprocessen. Bij de departementale projectenpoule van het ministerie van Justitie, waarvan ik een van de oprichters was, waren ongeveer 35.000 mensen en 35 organisaties betrokken. Dat is dan wel een enorm complex project, maar het is wel gelukt.”

    • Gert-Jan Wondergem