Nominaties bekend Astrid Lindgren Memorial Award

Rotterdam, 1 maart. Illustrator/schrijver Harrie Geelen, schrijver Guus Kuijer en schrijfster Joke van Leeuwen zijn genomineerd voor de Astrid Lindgren Memorial Award 2006. De prijs van 5 miljoen Zweedse kronen (circa 530.000 euro) is de grootste ter wereld in de categorie kinder- en jeugdliteratuur. De prijs werd in 2002 ingesteld door de Zweedse regering en jaarlijks toegedeeld aan schrijvers en illustratoren die `in de geest van Astrid Lindgren werken`. Ook personen of organisaties die zich inzetten voor de bevordering van kinder- en jeugdliteratuur komen in aanmerking. In deze categorie is het Haagse Kinderboekenmuseum genomineerd. De lijst van genomineerden bestaat uit 137 namen uit 55 landen. Eerder winnaars zijn de Oostenrijkse schrijfster Christine Nöstlinger en de Amerikaanse illustrator Maurice Sendak. Op 15 maart worden de winnaars in Zweden bekendgemaakt.