Internet Voorkeur

Tweede Wereldoorlog. Scholieren hebben veel te weinig kennis van de Tweede Wereldoorlog. Dat zegt staatssecretaris Ross-Van Dorp van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) in het rapport Raak de juiste snaar. Ross wil nieuw materiaal voor het onderwijs laten ontwikkelen dat zich richt op leerlingen van 10-15 jaar. Jongeren die zich nu al in de Tweede Wereldoorlog willen verdiepen, kunnen terecht op verschillende websites. De site 'Zij kozen voor verzet' is gewijd aan enkele verzetsmensen (onder wie Walraven van Hall en Hendrik Raak ) en de Ere- begraafplaats in Overveen. De site richt zich op basisschoolleerlingen. 'Wally was een sterke jongen die niet gauw bang was en die beslissingen durfde te nemen als dat nodig was. Dat kon je wel zien toen zijn vriendje door het ijs zakte. Samen met zijn hond trok hij zijn vriend weer op het droge', luidt het begin van de biografie van Walraven van Hall. In de uitgebreide begrippenlijst worden woorden als Atlantikwall en distributiebon verklaard. Ook de site over de Hollandsche Schouwburg is geschikt voor verdieping van de oorlogskennis. Op de overzichtelijke site wordt het verhaal verteld van de deportatie van de joden vanuit Amsterdam. De verschillende onderwerpen zijn op een intelligente manier door middel van hyperlinks met elkaar verbonden.www.zijkozenvoorverzet.nl; www.hollandscheschouwburg.nl