Engelse gaat vermogen ABP beheren

Edwina Neal (44) is lid van de directie geworden van ABP vermogensbeheer. Bij het pensioenfonds wordt zij verantwoordelijk voor het beheer van de aandelenportefeuille van 70 miljard euro. Neal studeerde economie in Engeland en Los Angeles. Na haar studie werkte zij bij de Bank of England in Londen. Haar overstap naar Nederland zag zij als een `mooie kans` om verder te komen. ”Ik kreeg bij ABP de kans om een wereldwijd aandelenfond op te zetten. Met de toenemende vergrijzing in Nederland is het voor een pensioenfonds natuurlijk zaak om goed te beleggen en ook de lange termijn goed in de gaten te houden. Ik heb bij diverse internationale bedrijven ervaring op kunnen doen met aandelenportefeuilles. Die ervaring komt mij nu goed van pas.”

    • Gert-Jan Wondergem