Directeur digitale tv-zender

Chellomedia heeft voor haar digitale televisiezender Sport1 Jeroen Oerlemans (45) aangetrokken als general manager. Sport1 wordt door het bedrijf, evenals de zender Film1, als betaalzender aangeboden via de kabelmaatschappijen en een satellietzender. Daarvoor is wel een decoder nodig. Chellomedia kocht de inhoud van de programma`s van Canal Plus. Op sport1 zijn onder meer live uitzendingen te zien van voetbalwedstrijden uit de Engelse en Spaanse competitie. Ook laat de zender live hockeywedstrijden zien uit de Nederlandse competitie. Oerlemans is sinds 2000 directeur van Innovative Media, een consultancyfirma voor sportrechtn, die hij zelf oprichtte. Het bedrijf zal nadat Oerlemans al zijn afspraken en contracten heeft afgewikkeld ophouden te bestaan. Hij ziet in de prijs die de kijker moet betalen om de zender te ontvangen een mogelijkheid om de zender te laten groeien. ”De zender heeft al een tijd 200.000 abonnees, hoeveel dat er gaan worden kan ik nu echt niet zeggen. Maar met de prijs van net onder de 15 euro is het wel aantrekkelijk. Nu betalen de kijkers ruim boven de 30 euro per maand. Het sportaanbod is erg breed bij ons . We hebben voetbal uit diverse landen, hockey, honkbal, basketbal. Op drukke sportdagen, bijvoorbeeld in het weekend, kunnen kijkers zelf bepalen welke wedstrijden zij willen zien omdat we diverse kanalen open hebben staan. Bij Canal Plus moest je het hele pakket afnemen, dus én film én sport. Bij ons kan dat apart. Wij hopen natuurlijk wel dat de abonnees van Sport1 ons filmkanaal erbij nemen.” Volgens Oerlemans is het ook geen belemmering dat mensen een ontvanger voor digitale televisie in huis moeten hebben. ”De kwaliteit is doorslaggevend. Digitale tv is echt de toekomst. Digitaal is haarscherp.”

    • Gert-Jan Wondergem