Beiersdorf schrapt 170 banen Almere

Almere/Hamburg, 1 maart. Het Duitse concern Beiersdorf, fabrikant van onder meer Nivea-handcreme, sluit de fabriek in Almere en verplaatst de logistiek naar Hamburg, waardoor in totaal 170 arbeidsplaatsen verdwijnen. In Zweden wordt mogelijk ook een fabriek gesloten, waarbij tweehonderd banen verloren zouden gaan. Dat maakte het concern gisteren bekend. Het cosmeticaconcern heeft vorig jaar aangekondigd om het productiewerk te optimaliseren om zo 100 miljoen euro per jaar te besparen. Het is nog niet bekend wanneer de fabrieken eventueel sluiten. Een woordvoerder van FNV Bondgenoten noemt het besluit van Beiersdorf onbegrijpelijk omdat de Nederlandse vestiging winstgevend is. Volgende week praat FNV Bondgenoten met vertegenwoordigers van Beiersdorf over de maatregelen.