Sneeuw

Wie dacht begin maart het voorjaar te kunnen voelen, zal nog even geduld moeten hebben. Koude lucht is vanaf de Noordzee over Nederland gestroomd en in combinatie met een lagedrukgebied boven Denemarken geeft dat winterse buien.

Regionaal kan beslist een noemenswaardig sneeuwdek totstandkomen, de komende 12 uur is die kans het grootst in het zuiden en zuidwesten. Er vormen zich 'buienstraten' die vanavond en vannacht vooral Zuid-Holland, Zeeland en Brabant aan zullen doen. Deze neerslag valt vrijwel geheel in de vorm van sneeuw, soms met enige hagel of een klap onweer. Als de buien maar lang genoeg aanhouden is een plaatselijk sneeuwdek van 10 tot 15 centimeter mogelijk. Elders in het land vallen een paar losse sneeuwbuien en zal een veel dunner sneeuwlaagje ontstaan. De minimumtemperatuur ligt vrijwel overal net iets onder het vriespunt en de wind blijft met name aan zee stevig doorwaaien.

Morgen schuift de lijn met buien waarschijnlijk langzaam naar het noorden. In het zuiden wordt het droog, terwijl in het midden en later ook in het noorden langdurige sneeuw valt. De wind blijft waaien in vlagen. De maxima variëren tussen 2 en 4 graden. De rest van de week blijft het wisselvallig met regelmatig winterse buien. Het is aan de koude kant, wel neemt de zonneschijn toe.