Radio Voorkeur

Kunststof. Televisieregisseur Rita Horst vertelt over de serie Evelien , gebaseerd op de wekelijkse column van Martin Bril in Vrij Nederland die volgende week bij Net5 begint. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Onder anderen componiste Huba de Graaff over haar wereldpremière van Steigerbouw en hoe ze aan de intrigerende titel van het stuk is gekomen. In het tweede uur een speciale voorstelling rond het muziektijdschrift WAHWAH en optredens van Jan Donkers, Thomas Verbogt en proza van Leon Verdonschot. In het laatste uur de Amsterdamse licht-kunstenaar Joost van Santen, die licht-objecten ontwerpt voor treinstations, scholen, banken en parkeergarages. Maar het liefst ontwerpt hij micro-architectuur. 747AM, 20.02-23.00u.

BNR Laat. GroenLinks-fractievoorzitter Femke Halsema over de nieuwe liberale koers van haar partij. BNR, 23.00-24.00u.

Casa luna. Gesprek met filosoof Coen Simon over zijn bundel Kijk de mens waarin hij etiquette-tips geeft om je staande te houden op straat en in gezelschap. Radio 1, 0.04-0.45u.