Olympische ploeg stapt uit in Zwolle

Olympische ploeg stapt uit in Zwolle Zwolle, 28 febr. De Nederlandse deelnemers aan de Winterspelen zijn weer terug in eigen land. Na een tussenstop in Roosendaal arriveerden de schaatsers, bobsleeërs, snowboardsters en shorttrackers en hun begeleiders gisteren aan het begin van de avond met een oranje TGV in Zwolle. Op een ‘medal plaza’ van olympische allure werden de sporters toegejuicht door een menigte fans. Sportkoepel NOC*NSF had Zwolle als eindbestemming gekozen, omdat veel van de Nederlandse deelnemers aan de Winterspelen in Turijn in het oosten en noorden van het land wonen. In het recente verleden huldigde Zwolle een van zijn bekendste inwoners, Erben Wennemars. De schaatser die op de Oval Lingotto in Turijn tweemaal brons won – op de 1.000 meter en bij de ploegenachtervolging – deelt op de foto op het station een handtekening uit, met zoontje Joep op zijn arm. Links de olympisch kampioenen Ireen Wüst (goud 3.000 meter, brons 1.500 meter) en Marianne Timmer (goud 1.000 meter). Foto Maarten Hartman Nederland, Zwolle, 27-2-2006. Huldiging van sporters Olympische Winter Spelen. NOC*NSF. NOC. NSF. Het team kwam per trein aan op station Zwolle. Op het perron geeft schaatser Erben Wennemars een handtekening aan een jonge bewonderaarster. NS. Nederlandse Spoorwegen. Nederlands Olympisch Comite. Oranje. Muziek. Nederland. Welkom thuis. Partners in sport. Sponsors. Sponsoring Nederlands Olympisch Comite. Foto Maarten Hartman Olympische Spelen Winterspelen Turijn 2006 Vaders
Olympische ploeg stapt uit in Zwolle Zwolle, 28 febr. De Nederlandse deelnemers aan de Winterspelen zijn weer terug in eigen land. Na een tussenstop in Roosendaal arriveerden de schaatsers, bobsleeërs, snowboardsters en shorttrackers en hun begeleiders gisteren aan het begin van de avond met een oranje TGV in Zwolle. Op een ‘medal plaza’ van olympische allure werden de sporters toegejuicht door een menigte fans. Sportkoepel NOC*NSF had Zwolle als eindbestemming gekozen, omdat veel van de Nederlandse deelnemers aan de Winterspelen in Turijn in het oosten en noorden van het land wonen. In het recente verleden huldigde Zwolle een van zijn bekendste inwoners, Erben Wennemars. De schaatser die op de Oval Lingotto in Turijn tweemaal brons won – op de 1.000 meter en bij de ploegenachtervolging – deelt op de foto op het station een handtekening uit, met zoontje Joep op zijn arm. Links de olympisch kampioenen Ireen Wüst (goud 3.000 meter, brons 1.500 meter) en Marianne Timmer (goud 1.000 meter). Foto Maarten Hartman Nederland, Zwolle, 27-2-2006. Huldiging van sporters Olympische Winter Spelen. NOC*NSF. NOC. NSF. Het team kwam per trein aan op station Zwolle. Op het perron geeft schaatser Erben Wennemars een handtekening aan een jonge bewonderaarster. NS. Nederlandse Spoorwegen. Nederlands Olympisch Comite. Oranje. Muziek. Nederland. Welkom thuis. Partners in sport. Sponsors. Sponsoring Nederlands Olympisch Comite. Foto Maarten Hartman Olympische Spelen Winterspelen Turijn 2006 Vaders Hartman, Maarten