Maurizo Pollini

Amsterdam, 28 FEBR. ,,Bij zo`n groot pianist als Maurizio Pollini, zou niemand `boe` mogen roepen, helemaal niet tussen delen van een sonate!`` Dat zegt Marco Riaskoff, organisator van de serie Meesterpianisten, over de boe-roeper tijdens het Beethovenrecital dat Pollini zondag gaf in het Amsterdamse Concertgebouw. Volgens Riaskoff heeft Pollini zelf dat `boe` achter op het balkon niet gehoord, omdat hij te geconcentreerd bezig was met de juiste tempi, die volgens de pianist in Beethoven veel hoger liggen dan wordt gedacht. ,,Mogelijk maakte dat zijn optreden wat onevenwichtig. Pollini was zelf heel tevreden over het concert.”

Rectificatie / Gerectificeerd

De uitspraken van impresario Marco Riaskoff in de krant van 28 februari over het boegeroep tijdens het recital van de pianist Maurizio Pollini in het Amsterdamse Concertgebouw zijn in die geciteerde vorm niet door hem gedaan. De krant heeft op dit punt onzorgvuldig gehandeld. Volgens Riaskoff mag er na afloop van een compositie of het hele concert best 'boe' worden geroepen, maar nooit tussen de delen van een werk. En anders dan vermeld, heeft Pollini het geboe volgens Riaskoff wel gehoord.