Internet Voorkeur

Dierenasiel. Afgelopen maandag is in Amsterdam de bouw van het grootste dierenasiel van Nederland begonnen. Vanaf januari 2007 zal de opvang operationeel zijn en opvang kunnen bieden aan onder meer 185 honden en 480 katten. Wie echter nu al op zoek is naar een nieuw huisdier, kan ook terecht op www.dierenasiel.nl. Op de site kan gezocht worden naar honden, katten, konijnen, fretten, cavia's en muizen uit asiels in Nederland, België en zelfs daarbuiten. De bezoeker kan ook zijn voorkeur voor een bepaald ras, geslacht en woonplaats aangeven. Bij ieder gevonden dier staat een foto. De site is opgezet door Stichting Dierenasiel, een non-profit organisatie die zich tot doel heeft gesteld de herplaatsing van asieldieren op verschillende manieren te bevorderen. Verschillende organisaties, zoals Proefdiervrij en Stichting Wakker Dier, sponsoren het web-initiatief. De site trekt maandelijks ruim 450 duizend bezoekers. Naast de uitgebreide zoekfunctie voor dieren, geeft de site ook een overzicht van alle dierenasiels, -ambulances en hulpposten per regio. Kinderen kunnen een memory-spel met dieren spelen of een komische webkaarten versturen. Op het forum is er informatie na te lezen over onder andere de verzorging van honden, katten en vogels en worden er discussies gevoerd over politieke standpunten, dierproeven en de dierverwerkende industrie.www.dierenasiel.nl