Imtech zoekt groei in zorgsector

Technisch dienstverlener Imtech wil de komende jaren groeien in de zorg, de energie- en veiligheidssector. Ook in Oost-Europa wil het bedrijf zijn activiteiten uitbreiden. Dit heeft topman Van der Bruggen van Imtech vanmorgen gezegd bij de presentatie van de jaarcijfers over 2005.

Imtech verlegt daarmee enigszins zijn koers. Het bedrijf is altijd sterk gericht geweest op onderhoud van kantoren. Door de malaise in die sector (veel leegstand) is de kantorenbranche echter minder aantrekkelijk geworden.

Imtech heeft vorig jaar een nettowinst behaald van 50,8 miljoen euro, een stijging van 15 procent ten opzichte van 2004. De omzet steeg met 18 procent tot 2,4 miljard euro. De orderportefeuille steeg met 12 procent. Bestuursvoorzitter Van der Bruggen is positief voor dit jaar. 'De vooruitzichten voor 2006 geven aanleiding tot optimisme.'

Van der Bruggen zei geen belangstelling te hebben voor de overname van Worksphere, de kantooronderhoudspoot die onlangs door Stork in de verkoop werd gedaan. 'We zoeken uitbreiding in de hoogwaardige technologie en vooral in het buitenland. Voor de kantorenmarkt zijn we zelf voldoende toegerust.' De topman verwacht dit jaar opnieuw enkele overnames te doen. Vorig jaar kocht Imtech onder meer de Britse branchegenoot Goodmarriott & Hursthouse en de Spaanse technisch dienstverlener Mavisa.

Imtech blijft zich op veel terreinen bewegen. Imtech Care & Cure, de zorgpoot, haalde in 2005 onder meer een meerjarenonderhoudscontract voor het Leids Universitair Medisch Centrum binnen. In Groningen verzorgde Imtech de technische installaties van het nieuwe Euroborg stadion. Voor het groothertogelijk paleis in Luxemburg moet Imtech een energiebesparing van 20 procent gaan realiseren.