Hagemeyer nog steeds op verlies

Handelsonderneming Hagemeyer heeft haar verlies vorig jaar zien slinken van 164 miljoen euro naar 58 miljoen euro. De omzet was 5,6 miljard euro tegen 5,43 miljard een jaar eerder. Vanmorgen presenteerde Hagemeyer zijn jaarresultaten.

Het Naardense bedrijf hoopt dit jaar weer winst te maken, zo liet topman Rudi de Becker vanmorgen weten. Hij verwacht dat Hagemeyer de tweede helft van dit jaar een nettoresultaat zal boeken van 35 miljoen euro.

Hagemeyer heeft de afgelopen jaren aanzienlijke verliezen geleden door logistiek mismanagement en automatiseringsfouten. Het bedrijf kwam in grote problemen, maar kon door herfinancieringsdeals op de been worden gehouden. Sinds twee jaar is het bedrijf onder leiding van de Belg De Becker op weg naar herstel.

Analisten hadden verwacht dat het concern al in 2005 een kleine winst van 9 miljoen euro zou hebben behaald. De gerealiseerde omzet lag wel boven verwachting van de markt. Hagemeyer heeft steeds 2007 of op zijn vroegst de tweede helft van 2006 genoemd als moment waarop het bedrijf weer winst zou gaan maken.

Volgens De Becker is er vorig jaar 'op alle belangrijke gebieden aanzienlijke vooruitgang geboekt'. De omzetgroei van het belangrijkste en verreweg grootste onderdeel van Hagemeyer, de divisie professional products and services (PPS), die onder meer stekkerdozen, kabels, lampen en veiligheidshelmen levert aan bouw en industrie, nam toe van 3,2 procent in 2004 tot 5,4 procent in 2005. 'Wij hebben onze brutomarge verbeterd, de kosten als percentage van de omzet aanzienlijk teruggebracht en de productiviteit verder verhoogd', zei De Becker in een toelichting vanmorgen.

Rectificatie / Gerectificeerd

Het bericht Hagemeyer nog steeds op verlies (28 februari, pagina 15) vermeldt dat Hagemeyer over de tweede helft van 2006 een nettoresultaat verwacht van 35 miljoen euro. Het bedrijf heeft voor 2006 een positieve winstverwachting afgegeven die niet nader is gespecificeerd.