Daar sta je dan

katrinagroot.jpgZoals collega Coen van Zwol al schreef: bloggen is knippen-plakken. Soms, althans. Deze dagen maakt bloggend New York zich druk om het filmpje van dit meisje. Haar enthousiasme is op tientallen sites terug te vinden.

Ze viert Mardi Gras (een soort carnaval) in New Orleans en komt uit New York. Wat ze zegt? „We’re from New York, September 11th and everything, so we thought we’d show some love for everybody down in Katrina, heeeeey-y!”

Fout 1, volgens bloggend New York: 11 september en Katrina in één zin gebruiken. Onvergelijkbaar. Bovendien: „I just don’t like when people speak about HUGE tragedies and end it with H-e-e-e-e-e-e-ey!”

Fout 2, in de woorden van een van de best bekeken blogs van de stad, The Gothamist: „Bonus points for getting the name of the city wrong!”

Nog niet genoeg van koude drukte om niets en navelstaarderij? Kijk eens op Gawker. Een ex-studente Journalistiek aan de prestigieuze Columbia University maakt - met behulp van een hele stad die haar met geruchten voedt - een blog over andere media en de haves van New York.

    • Freek Staps