www.nrc.nl

Zelf homepages maken. Internetjournalist Marie-José Klaver schrijft in haar weblog over digitale zaken: privacy, wetgeving, beveiliging, bijzondere websites en cybercultuur.

Screendump Google site

Er is zeer veel belangstelling voor een nieuwe dienst van Google, een programma om zelf websites te maken, schrijft Klaver in haar weblog. Het programma Page Creator van Google is zo populair dat het zoekbedrijf de inschrijvingen heeft gesloten.

'Een paar uur na de introductie van Page Creator waren er al zoveel aanmeldingen dat de servers van Google overbelast dreigden te raken. Voorlopig kan men zich niet meer inschrijven voor de nieuwe webdienst. Google Page Creator is een online dienst waarmee internetgebruikers gratis en zonder kennis van html en andere webtechnieken homepages kunnen maken.'

Verder op www.nrc.nl/klaver onder meer berichten over hoe techniek de arbeidsproductiviteit verlaagt en een computer die bijhoudt wat kinderen eten.

Vakantiepagina's. Vandaag begint de tweede week van de krokusvakantie. De website van NRC Handelsblad voor scholieren in de bovenbouw van havo en vwo, www.nrc.nl/scholieren, biedt speciale vakantiepagina's die nog een weekje blijven staan.

Bij tien schoolvakken zijn geschikt artikelen gekozen, diepgravender dan meestal op de scholierensite. De artikelen zijn geschikt als basis voor een werkstuk of praktische opdracht.

Bijvoorbeeld bij geschiedenis het artikel 'Handige maniak als keizer'. Was de Romeinse keizer Commodus (161-192 n.Chr.) een megalomane maniak en een bloeddorstige perverseling? De overgeleverde antieke teksten tonen zich weinig vleiend.