Televisie Voorkeur

ACTUALITEITEN

Twee vandaag. Aandacht voor de aankomst van de Olympische ploeg, die vanavond in Zwolle vanuit Turijn aankomt. Aan het woord komen familieleden van de medaillewinnaars, die zich opmaken voor de ontvangst. Tevens een reportage uit het het noorden van Polen over een geheime gevangenis waar de CIA terreurverdachten zou opbergen. Verder een dag uit het leven van een kippenboer en de komende gemeenteraadsverkiezingen. Ned.2, 18.20-18.50u.

Stembus. In deze uitzending over de gemeenteraadsverkiezingen gaat het vanavond over Utrecht en de voetbalclub VV Hoograven, een door Marokkanen opgerichte voetbalclub, die ook buiten het veld furore maakt. Met wethouder Hans Spekman en Driss Hidraoui, voorzitter VV Hoograven. Ned.1, 19.30-20.00u.

Gast in de uitzending van De wereld draait door is vanavond uitgever en publicist Vic van de Reijt die een bundel schreef over het populaire Nederlandse lied. Ned.3, 19.00-19.50u. Foto Lex van Rossen VIC VAN DE REIJT T.A.V. PROFIEL, MARGOT POLL FOTO LEX VAN ROSSEN Rossen, Lex van

documentaire

Big cat crisis. Naar schatting leven er zo'n 15.000 tijgers, leeuwen en andere grote katachtigen in Amerikaanse schuren en kelders. National Geographic, 20.00-21.00u.

Women on the edge: The truth about Styal Prison. Binnen een jaar tijd pleegden zes vrouwen in de vrouwengevangenis Styal zelfmoord. Waar was dit aan te wijten? BBC2, 22.00-23.00u.

Dokument: De nalatenschap. Slot van de herhaling van het vierluik waarin Frans Bromet met zijn camera families volgt die het huis van hun ouders opruimen. Vanavond met de zoon en dochters van mevrouwe Van der Graaf die naar een verpleeghuis moet. Er komen pijnlijke familieherinneringen boven tafel. Ned.1, 22.55-23.40u.

Royal mummy. Een team archeologen van Emory Universiteit past geavanceerde beeld- en DNA-technieken toe op een vergeten mummie uit een museum in Niagara Falls. National Geographic, 23.00-24.00u.

praatprogramma

De wereld draait door. Vanavond met uitgever en publicist Vic van de Reijt die een bundel schreef over het populaire Nederlandse lied en journalist Joost Galema die in de wereld van operadiva's Maria Callas en Renée Fleming dook. Verder geeft acteur Dragan Bakema aan tafel zijn visies. Ned.3, 19.50-20.25u.

Voetbal insite. Trainer van FC Groningen Ron Jans praat met presentatrice Barbara Barend, analist Johan Derksen en vaste gast Willem van Hanegem praat over de goede resultaten van zijn ploeg. In 2002 begon Jans als trainer bij Groningen nadat hij het roer over had genomen van Dwight Lodeweges, die na acht wedstrijden werd ontslagen. RTL7, 20.30-21.30u.

Barend & Van Dorp. Gasten zijn oud-verslaggeefster van Den Haag Vandaag Wouke van Scherrenburg, parlementair journalist Ferry Mingelen, het politiek gezicht van de Telegraaf Kees Lunshof en Rutger van Santen van de Nederlands- en Engelstalige uitzendingen van Radio Nederland Wereldomroep. Talpa, 23.00-0.45u.

informatief

De Toekomst: Droomwereld. Achtste aflevering uit een serie uitzendingen waarin programmamakers hun visie geven op de vraag hoe Nederland er in de toekomst uit zal zien. In 2020 zullen we een groot deel van onze tijd in de virtuele werelden van 'online roleplaying games' doorbrengen. In deze spellen worden vriendschappen gesloten en harten gebroken, maar wordt ook lucratieve handel gedreven. We zien hoe Patrick uit Amsterdam zijn 'Second Life'-vriendin Aurora ontmoet, die eigenlijk Christine heet en in Boston woont. Houden virtuele emoties ook in de echte wereld stand? Ned.3, 19.50-20.25u.

Spuiten en slikken. Eerste aflevering van een nieuwe reeks gesprekken en reportages over seks- en drugsexperimenten. Vanavond met iemand die komt vertellen hoe je van de dope áf moet blijven en rapper Negativ die een bolletje komt slikken. Ned.2, 23.00-23.50u.

Muziek

NPS Klassiek: Roussel-Bacchus et Ariane. De tweede suite voor orkest uit het ballet Bacchus et Ariane van de Franse componist Albert Roussel (1869-1937). Dirigent Vladimir Ashkenazy leidt het Radio Filharmonisch Orkest. De uitvoering werd op 5 november jl. gegeven in het Amsterdams Concertgebouw in het kader van de ZaterdagMatinee. Ned.3, 23.40-0.05u.

kunst

Film 2006. Filmmagazine met vanavond o.a. George Clooney over Syriana; de fantasyfilm Mirrormask and the weather man en backstage bij de Oscars. BBC1, 0.05-0.35u.

consument

Radar. Onder meer over het moeilijk te verwijderen valse beschuldigingen of onjuiste informatie op internet. Ook een aantal praktische adviezen hoe je persoonlijke informatie kan 'ontgooglen'. Verder aandacht voor de keuze voor een werknemer die sinds 1 januari kan kiezen tussen de levensloopregeling en de spaarloonregeling. Ned.2, 20.30-21.10u.