Televisie Overige Films

Star Trek V: The Final Frontier (William Shatner, 1989, VS). Sterke aflevering uit reeks ruimte-avonturen. De Enterprise is in handen van Spocks halfbroer. Veronica, 20.30-22.35u.

*GoldenEye (Martin Campbell, 1995, VS). In 17de officiële Bondfilm maakt vijfde vertolker Pierce Brosnan, net als zijn directe voorganger Timothy Dalton, van begin af aan duidelijk dat er met zijn personage niet valt te spotten. Sean Bean speelt de kernwapengevaarlijke superschurk, 'onze' Famke Janssen is zijn hulpje, de voornaamste achtervolging gaat per tank over de Nevski Prospekt en M is een vrouw geworden (Judi Dench) die Bond toebijt dat hij een 'seksistische vrouwenhatende dinosaurus' is. SBS6, 20.30-23.15u., onderbroken door nieuws.

Suicide Kings (Peter O'Fallon, 1997, VS). Pulp Fiction-variant met Christopher Walken als een voormalige maffiabaas die door verwende rijkeluiskinderen wordt gegijzeld. BBC1, 0.35-2.20u.